Latif anlamı ne demek?
Sözlükte, “iyilik ve şefkatle davranmak, iyi davranmak” anlamına gelen lutf kökünden gelen bir sıfat olan latîf kelimesi, “iyilik ve şefkatle davranan, nazik davranan kimse” anlamına gelir. Aynı kelimenin letâfet kökünden türediği düşünülür ve “ince ve şeffaf, küçük ve hacimli” anlamında da kullanılır.
Latif varlık ne demek?
İnce varlıklar, insan hayal gücü, tahayyül gücü ve anlayışımızla ulaşılamayan, kendine özgü ve anlaşılması zor varlıklardır.
Kuranda ya latif ne demek?
el-Lâtîf (اللَّطِيفُ): En gizli ve en latif şeyleri bile bilen, mahiyeti duyularla idrak edilemeyen bir rahmet bahşeden, işlerini güzel yapan.
Arapça latif ne demek?
Latif kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Latif” kelimesinden türemiştir ve “incelikli, hoş, zarif, nüktedan” anlamına gelir.
Latif ve kesif ne demek?
“Yoğun bir şeyin aynası yoğun olduğunda” ifadesi gerçek anlamda kullanılırken, “Latif bir şeyin aynası yoğun olduğunda” ifadesi mukayeseli anlamda kullanılır. Yani insan kendi suretini ancak yüzü cilalanmış ve parlak bir aynada görebilir.
Türkiye’de kaç tane Latif var?
Türkiye’de Latif isminde kaç kişi var? 12. Türkiye’de.
Latif ruhlu ne demek?
Etimoloji | Latif; Güzel, ruhu okşayacak kadar ince bir güzelliğe sahip olan anlamına gelir.
Ya Latif’ya Habir anlamı ne?
“En gizli ve en latif şeyleri bilen” anlamına gelen el-Latîf ismi, âlim ve Habîr isimleriyle; “kullarına karşı iyilik eden ve merhametli olan” anlamına gelen ber, rahmân, raûf ve kerîm isimleriyle birlikte kullanılmış olup, muhtevası, “özü duyularla idrak edilemeyen” anlamında ismine benzemektedir.
Rahmani varlık ne demek?
İlahi Nefes, varoluşun birliğine dayanan ve tüm varoluşu kapsayan Işığın ortaya çıkışı ve tezahürüdür. Başka bir deyişle, varoluş sisteminde ortaya çıkan varlıkların temel maddesidir ve evrenin çeşitli ve sayısız biçim ve tezahürlerinde beliren ve şekil alan basit bir gerçektir.
Ya Latif çekersek ne olur?
Geçim sıkıntısı çeken veya maddi zorluk çeken bir kimse bu ismi eşit miktarda okursa ve sonra durumunu Allah’a anlatırsa, Yüce Allah onun sorununu çözer ve geçimini artırır. Her kim günde 133 kez sürekli okursa işi kolaylaşır.
Allah’ın 99 isminden 3 tanesi nedir?
Esmâü’l-HüsnâNoOkunuşuArapça yazılış1Allahالله2Rahmânالرحمن3Rahîmالرحيم4Adilالعدل89 satır daha
129’Ya Latif neden çekilir?
Muhtaç olan kişiler zikir esnasında 16.641 defa “Ya Latif” ismini zikretmelidir. Zor bir durumdan kurtulmak isteyenler namazdan sonra 129 defa “Ya Latif” ismini zikretmelidir. Hastalıklara ve zorluklara karşı dirençli olmak için 129 defa zikretmek gerekir.
Ya Latif hangi organa iyi gelir?
Zor bir iş ile karşılaşan ve bunun nasıl çözüleceğini bilmeyen, sıkıntıları kendisini ağırlaştıran bir kimse, temiz bir kalp ve iyi niyetle El-Lâtîf ismini zikrederse, sıkıntıları giderilir, duaları kabul olur.
Latif bir tablo ne demek?
Ya Latif (C.c): “Lütuf sahibi, her işin inceliklerini bilen, bütün istekleri yerine getiren, her şeye vakıf olan, lütuf ve kerem sahibi” anlamına gelir. Esmaül Hüsna’nın “Ya Latif” isimli eseri Maraş işi tekniği kullanılarak işlenerek tablo haline getirilmiştir.
Latif Zikri nasıl çekilir?
Dileklerinizin gerçekleşmesi için bu zikir ismi günde 129 defa “Ya Latif” olarak okunur. ☘️Eğer kişi bu isimleri 5 vakit namazın hemen ardından 129 defa “Ya-Latif” olarak okursa, zor, sıkıntılı veya zor bir durumda olanlar kısa sürede kurtuluşa ererler.
Ya Latif 129 kere ne için okunur?
Her gün beş vakit namazdan sonra 129 defa okunması halinde başarı getirir, sıkıntıları giderir, dertlerden kurtulmaya yardımcı olur.
Latif ismi hangi surede geçiyor?
Kur’an-ı Kerim’de Latîf (En’am, 6/103; Hac, 22/63; Mülk, 67/13-14; Lokman, 31/16; Ahzâb, 33/34) Bu âyetlerde Latîf isminden hemen sonra gelen Habîr isminin, bir konunun en gizli taraflarını bile bilmek anlamına gelmesi, O’nun lütuf ve rahmetinden kaynaklandığına işaret etmektedir. Bu da onların bereketlerinin nasıl mevcut olduğunu göstermektedir.
Latif esması ne için okunur?
Zor bir iş ile karşılaşan ve bunun nasıl çözüleceğini bilmeyen, sıkıntıları başına dert olan bir kimse bu ismi temiz bir kalp ve iyi niyetle okursa sıkıntıları giderilir, dertleri ortadan kalkar ve duası kabul olur.
Ya basıt ne demek?
Bast kökünden gelen ve “yaymak, genişletmek, genişletmek” anlamına gelen bir sıfat olarak türetilmiş bir isimdir. Allah ile karşılaştırıldığında, “geçim kaynaklarını genişleten ve lütuf ve cömertliğini esirgemeyen; ruhları bedenlerine yayan” anlamına gelir.