Ceviz ağaçlarına kurt ilacı ne zaman atılır?
Birinci ilaçlama: Tomurcuklar yeni patlamaya başladığında ve yapraklar kedi kulağı olduğunda, İkinci ilaçlama: Yapraklar yaprak büyüklüğünün yarısına geldiğinde, Üçüncü ilaçlama: Meyveler fındık büyüklüğüne ulaştığında.
Ceviz kurdu için hangi ilaç kullanılır?
Cevizler nohut büyüklüğünde iken iç kurtları için etken maddesi klorpirifos-etil olan Dursban 4 ve benzeri ilaçlar kullanılmalıdır. En doğru gözlem şudur: Geçen yıl dalda kalan kurtlu cevizlerden 10-15 adet toplanıp bez veya tül perdeden yapılmış bir torbaya konulur.
Ceviz ağacı kurtlanması nasıl önlenir?
Ceviz delicilerini önlemek için ceviz ağaçları bir bitki uzmanının gözetiminde düzenli olarak kontrol edilmelidir. Ceviz delicilerini önlemek için Haziran ayının başlarında ağaç gövdelerinin etrafına oluklu mukavva tuzak bantları sarılabilir. Bu hatlara gelen larvaları haftalık olarak kontrol ederek yok etmeye dikkat edilmelidir.
Ağaçlara iç kurdu ilacı ne zaman atılır?
1. İlaçlama: Çiçek tomurcukları patladıktan sonra (kırmızı rozet dönemi başlangıcında), 2. İlaçlama: Çiçek taç yaprakları tamamen döküldüğünde, 3. İlaçlama: 2. İlaçlamadan 15 gün sonra.
Ağaç kurdu için hangi ilaç kullanılır?
Tahta kurtlarına karşı mücadelede bir çözüm bulmak ve bu sorundan sonsuza dek kurtulmak istiyorsanız, Chrysamed Worm-Ex’i tanımalısınız. Chrysamed Worm-Ex ile yüzeysel istilaları tek seferde giderebilirsiniz.
Mart ayında cevize hangi gübre atılır?
Yine Rekor Gelişim iki yılda bir uygulanan bir gübredir. Kasım ve kış aylarında uygulanmaz ise ilkbaharda Mart, Nisan ve Mayıs aylarında sorunsuz uygulanabilir. Yine ceviz ağacına su ulaşmaz ve gözler canlanmazsa bordo karışımı, bakır vb. gübreler uygulanabilir.
Ceviz ağacı kaç kez ilaçlanır?
İlaçlama yapılmayan bahçelerde zarar oranı %80’lere yakındır. Bu nedenle fındık büyüklüğündeki meyvelerde bu zararlıya karşı toplam 3 ilaçlama yapılmalı, ilk ilaçlama ilacın etki süresine bağlı olmalıdır.
Ceviz ağacının yaprakları neden kararır?
Ceviz bakteriyel yanıklığı: Yaprakta küçük kahverengi ve siyah lekeler olarak başlar ve yaprak damarlarıyla sınırlı 2 veya 3 mm köşelere dönüşür. Bu şekilde hastalık tüm yaprağa yayılır ve yaprak deformasyonuna neden olur. Ağaçtaki genç sürgünler hastalıktan etkilenir.
Cevizde kırmızı örümcek ilacı ne zaman atılır?
Kimyasal mücadeleye Mayıs ayından Ağustos sonuna kadar yaprakların büyüteçle kontrol edilmesiyle karar verilebilir. Örnek yapraklarda ortalama 10 adet yetişkin kırmızı örümcek görülürse kimyasal ilaçlama düşünülebilir.
Kabuklu ceviz kurtlanmaması için ne yapmalı?
Cevizleri kabuklarıyla saklamak tazeliğini korumak için daha etkilidir. Kabuklu cevizleri hava geçiren bir filenin içinde saklamak veya güneş görmeyen kuru ve serin bir ortamda tepsiye sermek yeterlidir. Bu şekilde saklarsanız 1 yıla kadar saklayabilirsiniz.
Ağaç kökü kurdu nasıl yok edilir?
Capsanem zararlının etkili biyolojik kontrolünü sağlar. İlk uygulama zararlı larvalarının aktif hale geldiği Nisan-Mayıs aylarında yapılmalıdır. Bu dönemde kök bölgesinde toprak sulama ile zararlı popülasyonunun kontrol altına alınması mümkündür.
Ceviz ağacın altında neden yatılmaz?
Ceviz ağaçları kükürt gazı yayar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için yere çöker ve cevizin altında oturan kişiyi sersemletir. Toros Dağları’na özgü bu söz buradan gelir.
Ceviz kurduna hangi ilaç atılır?
Uygulama Dozu İlaçlama-Hasat Aralığı Ceviz % 5 Emamektin Benzoat 20 gr 10 gün Ceviz 240 gr/l Tau-Fluvalinat 30 ml 14 gün Ceviz 200 gr/l Klorantraniliprol 20 ml 21 gün * İlaçlamalar Bakanlığımızdan ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile yapılmalıdır.
Mart ayında ağaçlara hangi ilaç atılır?
Şubat-Mart aylarında sabah uyanmadan bir hafta önce gözlere %1-1,5’luk Bordo şurubu sürülür.
Ağaçlara kireç hangi ay sürülür?
Kireç, ağaçlar uykudayken, genellikle sonbahar sonu veya kış başında uygulanmalıdır. Bu zamanlama, kireçlemenin etkinliğini artırır ve ağaçların ilkbaharda sağlıklı bir şekilde uyanmasına yardımcı olur.
İlaçlama ne zaman yapılır?
Haşere kontrolü yılda iki kez, ilkbahar başında ve yaz sonunda yapılır. Bu önlem evinizi böceklerden korumak için yeterlidir, ancak haşerelerin daha kolay çoğalabileceği alanlarda veya odalarda daha sık ilaçlama yapılması önerilir.
Cevizde bordo bulamacı ne zaman atılır?
Kasım ve Aralık aylarında yaprakların ¾’ü veya tamamı döküldükten sonra %2’lik Bordo bulamacı uygulanır.
Cevizde kırmızı örümcek ilacı ne zaman atılır?
Kimyasal mücadeleye Mayıs ayından Ağustos sonuna kadar yaprakların büyüteçle kontrol edilmesiyle karar verilebilir. Örnek yapraklarda ortalama 10 adet yetişkin kırmızı örümcek görülürse kimyasal ilaçlama düşünülebilir.
Cevizde antraknoz ilacı ne zaman atılır?
1. Uygulama: Tomurcuklar yeni açılmaya başladığında ve yaprakçıklar kedi kulağı görünümüne geldiğinde, 2. Uygulama: Yapraklardaki yaprakçıklar yarı büyüklüğüne ulaştığında, 3. Uygulama: Meyveler fındık büyüklüğüne ulaştığında yapılır.