Muayene etmek ne demek TDK?
Anlamı: Muayene, bir şeyin detaylı bir incelemesi veya değerlendirmesi anlamına gelen bir terimdir. Bu terim genellikle bir uzman veya yetkili kişi tarafından bir nesnenin veya kişinin durumunu kontrol etmek veya bir hizmetin kalitesini değerlendirmek için kullanılır.
Doktor muayenesi nasıl yazılır?
TDK sözlüğüne göre bu kelimenin doğru yazımı kontrol edilmelidir. Bazı kaynaklarda a harfinin üstüne bir şapka işareti konulması gerektiği belirtilmektedir. “Sınav” olarak yazılan kelimenin ikinci hecesi uzatılarak okunmalıdır.
Muayenehanesine nasıl yazılır?
Çünkü insanlar bu kelimenin ayrı yazıldığını düşünüyor. Ayrıca bu kelimeyi farklı şekillerde yazan insanlar da var. TDK’ya baktığımızda bu kelimenin en doğru yazımı “doktor muayenehanesi” olarak karşımıza çıkıyor.
Gitgide nasıl yazılır TDK?
“Increasingly” gibi yanlış kullanımlar olabilir, ancak doğru yazımı bileşik “increasingly”dir. Etimolojik olarak, “giggide” kelimesi Türkçe’deki bileşik zarflardan biridir. “Go” fiilinin tekrarlanmasıyla oluşturulur.
Reçetenin sözlük anlamı nedir?
Reçete, bir doktor veya tıp uzmanının bir hastaya bir ilaç veya cihazın hazırlanması, dağıtılması ve uygulanması için verdiği bir emirdir. Reçete, bir doktor veya tıp uzmanının bir hastaya bir ilaç veya cihazın hazırlanması, dağıtılması ve uygulanması için verdiği bir emirdir.
Fuaye ne demek TDK?
Öncelikle “Fuaye ne anlama geliyor?” TDK’nın bu soruya ilişkin açıklamasına bakalım. TDK’ya göre fuaye “dinlenme alanı” anlamına geliyor. Gördüğünüz gibi bu alan otellerde, gösteri merkezlerinde veya sosyal tesislerde bulunan dinlenme alanıdır.
Doktorun hastaları muayene etmesine ne denir?
Fiziksel muayene, tıbbi muayene veya klinik muayene sırasında, bir doktor hastayı olası tıbbi belirti ve semptomlar açısından muayene eder. Genellikle hastanın tıbbi geçmişi hakkında bir dizi sorudan oluşur ve ardından bildirilen semptomlara dayalı bir muayene yapılır.
Doktor nasıl yazılır TDK?
Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr. Alaaddin Yavaşça; Sayın Prof. Dr.
İse giriş muayenesi nedir?
İş sağlığı gözetimi kapsamında, işe giriş muayeneleri yapılmakta ve işyeri hekimi tarafından çalışanın doğru işe atanması sağlanmakta, muayene sonucunda işverene tavsiyede bulunulmaktadır.
Doktor Mehmet nasıl yazılır?
Dr. Mehmet Öz • Özel isme verilen unvan sıfatları, fahri unvanlar ve lakaplar büyük harfle yazılır.
Hastane adlarına gelen ekler nasıl yazılır?
Sadece kurum ve kuruluş adlarındaki ekler kesme işaretiyle ayrılmaz. Diğer özel adlardaki ekler kesme işaretiyle ayrılır.
Organ nasıl yazılır TDK?
Yazılışı aynı ama anlamı ve telaffuzu farklı olan kelimeleri ayırt etmek için uzun ünlüler şapka işaretiyle okunur1: adam (yokluk), adam (insan); uterus (organ), rahîm (şefkatli); şura (burası), şura (danışma kurulu) vb. Uyarı: “Oğullar” kelimesinin Arapçası “benî”dir…
Yüz yüze nasıl yazılır?
Dil bilgisi kurallarına göre yüz yüze kelimesinin doğru yazımı yan yana değil ayrı olmalıdır. Yanlış kullanım: Yüz yüze. Doğru kullanım: Yüz yüze.
Art arda nasıl yazılır TDK?
Ardışık kelimesinin doğru yazımı “sequential” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazmak yanlış olur.
Peki âlâ nasıl yazılır?
OK KELİMESİNİN ANLAMI Elbette. Çok iyi anlamına gelir. Bu kelime genellikle yanlış olarak tamam, tamam, tamam şeklinde yazılır. Doğru kullanımı şu şekilde olmalıdır:
Muayyer ne demektir?
Muayyer ne demek? Muayyer, dayanıklığı için güvenilen ve kullanılabilen bir ürün anlamına gelir. Bir sorun çıkması durumunda iade edilebilen bir üründür. Diğer anlamı Türk müziğinde mod olarak bilinir.
Vizit ne demek TDK?
Fransızcadan ödünç alınan vizite kelimesi halk arasında bilinmeyen bir kelime değildir. Bu kelime, hastaları ziyaret eden ve eşlik eden uzmanlarla birlikte durumlarını kontrol eden doktoru ifade eder. Ancak bu yayında artık vizit kelimesi kullanılıyor, bu da İngilizcenin tercih edildiği anlamına geliyor.
Muhannete nedir?
Türkçe’ye muhannet kelimesi gibi birçok Arapça kelime girmiştir. Muhannet kelimesi korkak, ödlek anlamına geldiği gibi aynı zamanda eğilmek, gevşemek anlamına da gelir. Ayrıca nankör ve korkak olan, sıra dışı şeylerden korkan ve en ufak bir şeyden ürken kişilere muhannet denir.
Kürsü TDK ne demek?
İnsanların kalabalığa konuştuğu yüksek yere podyum denir. Genel olarak Türkçe’de en önemli ve en çok kullanılan anlamı budur.