İçeriğe geç

Silifkenin Özellikleri Nelerdir

Mersin Silifke’nin neyi meşhurdur?

Bunlardan en önemlileri; yüksük çorbası, batik, arasi, ulubu ve keşkektir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerindendir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır.

Silifke nasıl bir şehir?

Silifke, doğal güzelliklerden çok tarihi ve kültürel güzelliklere sahip bir ilçedir. Bunun en büyük sebebi ise ilk yerleşimin M.Ö. 2000’li yıllara dayanmasıdır. Silifke, Mersin’in diğer bölgeleri kadar tanınmadığı için oldukça sakin bir yerdir. Bu sebeple tarihi yapılar zarar görmemiştir.

Silifke’de ne var?

Silifke Gezilecek YerlerSky Hell Pit.Narlıkuyu.Silifke Astım Cave.St. Tekla Kilisesi.Kızkalesi.Kanlıdivane.Silifke Kalesi.Silifke Taşköprü

Silifke’nin yoğurdu neden meşhur?

Başkan Turgut: “Silifke Yoğurdu Büyük İlgi Gördü” Mustafa Turgut, “Yörüklerin, Toros Dağları’nın yemyeşil bitki örtüsünde otlattıkları keçilerinin sütünden ürettikleri yoğurdun ünü, ünlü türküye adını vermesinin ardından tüm Anadolu’ya yayılmış durumda.

Mersin Silifke’de ne yenir?

Silifke Yemekleri – Nesiyle Meşhurdur?Silifke Yoğurdu.Arababaşı Kulak Çorbası.Topalak.Sımming.Batırık.Sarma.Fellah Köftesi.Diğer ürünler…

Silifke ne yetişir?

Bu nedenle kıyılarda çilek, muz, limon, portakal, mandalina, pirinç, fıstık, zeytin, domates, buğday, nohut, keçiboynuzu ve yeşil bitkiler gibi yoğun ürün çeşitleri yerini, yüksekliğin artmasıyla birlikte nar, erik, kayısı, elma, üzüm, fıstık, incir, kiraz vb. ürünlere bırakırken, ceviz ve badem de ekilmeye başlanmıştır.

Silifkenin denizi nasıl?

Yapraklı Koyu, Silifke Bu denizde ayrıca bir soğuk su kaynağı bulunmaktadır. Yani yazın serinlik sağlayan buz gibi sudan bahsediyoruz. Kayalıklarla çevrili Yapraklı Koyu’nun suyu berrak, temiz ve sakindir. Turkuaz denizi olan bu koyun ince taneli kumlu bir plajı da vardır.

Silifke adı nereden gelmiştir?

Bizanslıların elindeyken 13. yüzyılda Selçukluların eline geçmiş; 14. yüzyılda Karamanoğulları’nın egemenliğine girmiş; 1471 yılında Gedik Ahmet Paşa tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır. Aslen Seleukia olan ismi zamanla değişerek Silifke olmuştur.

Mersin Silifke hangi Türk boyundandır?

Bu belirsiz görüşlere karşın bilinen gerçek şudur. Varsaklar, Oğuz kökenli bir Türkmen birliğidir. Bazı tarih kitaplarında “Silifke, Varsakların yurdu” diye geçer. Bu açıdan bakıldığında Silifke’nin bir Varsak yurdu olduğu ve Silifke halkının çoğunluğunun Varsak boyundan olduğu anlaşılmaktadır.

Silifke nasıl ilçe oldu?

Aslen Seleukia olan ismi zamanla değişerek Silifke olmuştur. Osmanlı döneminde zaman zaman sancak, zaman zaman da vilayet merkezi olmuştur. Kurtuluş Savaşı’ndan (1924-1933) sonra İÇ-EL Vilayeti’nin merkezi olan Silifke, 1933’ten sonra İçel Vilayeti’nin ilçesi olmuştur.

Silifke hangi yöreye ait?

İçel ilinin Silifke ilçesi Kaşık Oyunları bölgesindedir. Silifke oyunlarının hemen hemen hepsi kaşıkla oynanır. Otuz-kırk yıl önce halk oyunları üzerine yapılan ilk araştırmalarda karşılıklı iki sıra halinde selamlaşmanın olmadığı ortaya çıkmıştır.

Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleri nelerdir?

Mersin’de Görülecek En İyi 10 Gezi Yeri: Aynalıgöl (Gilindire Mağarası), Alahan Manastırı, Atatürk Evi Müzesi, Mersin Denizcilik Müzesi, Mersin Marina, Uzuncaburç Olba Antik Kenti, Kızkalesi, Tarsus Şelalesi.

Silifkenin hangi meyvesi meşhur?

Silifke Çileği; Parlak kırmızı rengi, aroması, kokusu ve görsel görünümü nedeniyle Türk Patent’inde Coğrafi İşaretli Silifke Çileği olarak tanımlanmaktadır.

Silifke neyi ile meşhur?

Silifke, Mersin’in bir ilçesidir. Toros Dağları ile Akdeniz arasında yer almaktadır. Silifke neyle ünlüdür? Silifke’nin yoğurdu, ayranı, kaşarı ve yüksük çorbası ünlüdür.

Silifke yoğurdu hangi sütten yapılır?

Silifke Yoğurdu; toprak kaplarda veya çıngıraklarda (bakraç veya helke de denir) fermente edilen fermente bir süt ürünüdür ve esas olarak keçi sütünden yapılır, ancak keçi sütünün bulunmadığı dönemlerde %80 inek sütü + %20 keçi sütü karışımı da kullanılabilir.

Mersin’in meşhur yiyeceği nedir?

Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.

Silifkenin yoğurdu nerede yenir?

Dünyanın yoğurt merkezi Silifkemizin meşhur yoğurdunu her platformda coşkuyla tanıtan ve lezzetiyle misafirlerini büyüleyen Yoğurtçu Zekeriya, Yoğurtçu Zekeriya’nın elinden Yerel Lezzet Marka Ödülü’ne layık görüldü.

Mersin Taşucu neyi meşhur?

Taşucu Atatürk Evi Müzesi, Taşucu Liman Kalesi, Tokmar Kalesi ve Taşucu Arslan Eyce Amfera Kalesi büyük bir keyifle gezebileceğiniz ve zengin tarihi dokusuna hayran kalacağınız tarihi yerlerden birkaçıdır.

Mersin’in neyi meşhur tarihi?

Tarihi ve turistik açıdan en önemli yerleri şunlardır: Alahan Manastırı (Mut), Kravga Köprüsü (Mut), Kızkalesi, Yumuktepe, Kanlıdivane (Neapolis), Anamuryum Harabeleri, Viranşehir (Soli), Tarsus – St. Paul Kilisesi, Silifke- Uzuncaburç, Karaduvar, Ayaş, Çamlıyayla Namrun Kalesi (Lampron) ve Sinap Kalesi, Alahan…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şehitkamil Escort